Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

понедељак, 12. децембар 2011.

"Trash for art" - ПАКОМАК


Уметничко дело од амбалажен отпад


      Со цел подигнување на еколошката свест во

 Македонија, компанијата Пакомак распиша конкурс 

 за најдобро уметничко дело од амбалажен отпад.

138 учесници во овој награден конкурс Trash for art ја пронајдоа убавината онаму каде што другите гледаат само отпад и создадоа уметнички дела кои се изложени во холот во МКЦ и салата на првиот кат од 12 до 16 декември. Жири комисијата ги разгледува пристигнатите дела и конечната одлука ќе биде објавена до крајот на неделата на  веб страната на Пакомак. 
Сакам да ги избришеме овие глетки: 
Да ги научиме сите начини на складирање на отпадот: 
Ќе препознаете некој драг стил: 
 Ќе сретнете премногу драги луѓе:
Направив вистински избор и дадов свој придонес:
 Универзален лек за секоја болест - пријател.
 Да и бидеме пријатели на нашата Планета. 

Нема коментара:

Постави коментар