Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 12. јул 2012.

Фестивал на лубеницата

Фестивалот на лубеницата се одржува во многу земји низ светот. Во Оклахома се одржува од 1948 година.
Што се може да се направи од лубеница?
Од 2006 год. Фестивалот на лубеницата во Република Чешка ги обединува најдобрите уметници во резбање на лубеница од сите страни на светот секоја година. Во изработка на разни скулптури од лубеници особено се истакнуваат Јапонците и Италијаните.

Нема коментара:

Постави коментар