Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

АЛШАР

Македонскиот рудник “Алшар” на планината Кожув е единственото наоѓалиште на светот на талиум и потенцијален “рудник” на еколошки чиста енергија. Од 2004 год. рудникот е евидентиран како споменик на природата и дел од мрежата на “Емералд” - мрежата за заштита на природните реткости.

Нема коментара:

Постави коментар