Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

Крстот на кој е распнат Исус Христос

                Крстот на кој е распнат Исус Христос  
Во темелите на манастирот “Св. Богородица Пречиста” (Кичевско) има дел од крстот на кој е распнат Исус Христос. Дел од крстот има и во темелите на манастирот “Св. Јован Бигорски” како и во манастирот “Св. Георгиј Победоносец” во с. Рајчица, Дебарско.

Нема коментара:

Постави коментар