Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

МАТИЦА - КРАЛИЦА НА ТЕРМИТИ

 Инсект со најдолг век на живеење е матицата (кралицата) на термитите. За неа се знае дека живее подолго од 50 години. За тоа време таа може за снесе околку 30,000 јајца секој ден, со што ако таа живеее 50 години, таа би родила пола милијарда деца!

Нема коментара:

Постави коментар