Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Македонија има 34 планини и 53 езера - природни и вештачки. Најстаро во Европа е Охридското езеро  кое е и најдлабоко на Балканот. Старо е 4 милиони години, а во него има 200 ендемски видови кои се со светска важност.

Нема коментара:

Постави коментар