Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

ТРПЕНИЕ ПРОЈАТЕЛЕ, ТРПЕНИЕ

ТРПЕНИЕ ПРОЈАТЕЛЕ, ТРПЕНИЕ
Интервју со банкар-милионер: 
- Која е тајната на Вашиот успех? 
-Трпение, пријателе, трпение! 
- Но, јас можам да набројам илјада нешта, за коишто трпението е апсолутно бескорисно. 
- Например? 
- Да носиш вода во решето ... 
- Не сте во право, просто треба трпеливо да ја дочекате зимата.

Нема коментара:

Постави коментар