Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

недеља, 31. јул 2016.

ХИМНА НА ПАЛЕСТИНА

Најпознатата песна за Палестина и нивна химна е всушност напишана од Македонец. Панде Манојлов, новинар и писател од Битола напиша песна за Палестина во далечната 1982 год. и ја објави во весникот Нова Македонија и денес истата е химна на Арапскиот свет.

Нема коментара:

Постави коментар