Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Земјотрес

Разорниот земјотрес кој ја погоди Јапонија го намали денот за 1,6 микросекунда, а оската на ротација на планетата земја е поместена за 10 сантиметри. Навлегувањето на една под друга континентална плоча, кои пливаат на магма под земјината површина се причина за земјотресот.

Нема коментара:

Постави коментар