Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Mарт

Месецот март е третиот месец во годината. Тоа е месец на пролетната рамноденица (еквоницијум) и месец кога започнува пролетта. Тогаш Сонцето од јужната преминува на северната полутопка. Името на месецот март потекнува од Римскиот бог на војната Марс.

Нема коментара:

Постави коментар