Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Вода на Марс

Судејќи по новите докази, по се изгледа дека на Марс, четвртата планета во нашиот Сончев систем, пред милион години течеле води. Новите фотографии кои на Земјата ги прати леталото на NASA кое орбитира околу црвената планета, покажуваат лепеза на длабоки бразди на површината кои се стари околу 1.25 милион години.

Нема коментара:

Постави коментар