Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Tелескоп Кеплер

Aмериканската вселенска агенција НАСА го лансирала телескопот Кеплер чија мисија ќе биде да бара планети слични на Земјата. Стручњаците велат дека има стотици такв планети, а овој сателит ќе се задржи на снимање на просторот од Млечниот пат.

Нема коментара:

Постави коментар