Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Свинга

Свингата се состои од човечка глава (знакот Водолија), биста бик (знакот Бик), Орловски крилја (знакот Скорпија) и заден дел (знакот Лав). Сфингата содржи во себе природен и астролошки принцип, четири клучни знаци од зодијакот, од кои што секој преставува една четвртина од животот, една годишна доба и друштвено уредување (четири елементи: воздух, вода, оган и земја).

Нема коментара:

Постави коментар