Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Раб на вселената

Научниците конечно прецизно го одредија т.н. раб на вселената - границата помеѓу Земјината атмосфера и надворешната вселена. Со податоците од новите инструменти кои ги развија научниците од Универзитетот во Калгари, Канада, утврдено е дека вселената започнува на 118 километри над површината на нашата планета.

Нема коментара:

Постави коментар