Реката се запознава со пливање, а човекот со разговор.

четвртак, 11. август 2016.

Голем дел од Земјата ќе се претвори во пустина

Високите температури до 2100 година голем дел од Земјата ќе го претворат во пустина. Поради недостиг на храна и питка вода ќе дојде до масовно изумирање на живи суштества, вклучувајќи и луѓе, чија популација би можела од сегашните седум, да се намали на една милијарда, предупредува Џејмс Лавлок, еден од водечките британски експерти за климатските промени.

Нема коментара:

Постави коментар